Skip to main content

What a ride,

very ready for what's next

Benieuwd naar het verhaal van Baksel?

2014 - 2020

Afgestudeerd als bakker in Antwerpen en daarna gedurende acht jaar werkzaam geweest in de hoge gastronomie. Hier werkte ik voornamelijk als chef patissier en in de koude keuken. In deze periode kreeg ik ook de kans om gerechten mee te ontwikkelen, wat me veel voldoening gaf.

2019

Mijn laatste werkervaring was bij Blue Hill at Stone Barns in New York**, waar mijn passie voor speciaalbroden is gerezen.

Dit farm-to-table restaurant inspireerde me enorm, en hun filosofie vormt nu
de basis van wat we bij Baksel doen.

April 2020

Toen de horeca de deuren sloot, zat ik niet stil. Een heel seizoen lang werkte ik op het aspergeveld De Polkenhoeve in Stekene. Tussen de velden ontstond het idee voor Baksel, en thuis begon ik met het bakken van ambachtelijke focaccia’s, rijkelijk belegd met seizoensgebonden producten en met een hart voor de boeren.

Juni 2020

Baksel was meteen een schot in de roos. Dankzij de versoepelingen tijdens de lockdown konden we iets restaurant-waardigs aanbieden dat in een mum van tijd afgebakken was bij jou thuis in de oven. Met maar liefst 6 verschillende smaken was er voor ieder wat wils. De eerste klanten stroomden binnen, en met hulp van mijn nonkel mochten we bakken in het slagersatelier in Haasdonk, op zijn sluitingsdag. Zonder de steun van mijn familie, had ik Baksel nooit op de kaart kunnen zetten. <3

2021

De Camembread is rising! Dit plukbrood, met acht broodjes in drie verschillende smaken en heerlijke warme camembert, is ideaal voor op de zomerse BBQ-tafel of in de winter met een goed glas rode wijn.

Februari 2022

De horeca mocht de deuren weer openen en na enkele aanvragen van restaurant houders, zijn ook de plaatfocaccia’s opgestart. Niks zo lekker dan vers gebakken focaccia op tafel waar je je eigen creatie mee kan maken.

Juni 2022

Een ‘kleine’ tegenslag… Na een half jaar plannen en het bouwen van ons eigen atelier, moesten we door onvoorziene omstandigheden een nieuwe locatie zoeken. We startten met catering om ‘onder de radar’ te blijven. Little did I know that this would be so successful! We introduceerden een sharing-concept waarbij de gastheer of gastvrouw zoveel mogelijk kan meegenieten van het gezelschap, zonder lang in de keuken te hoeven staan, en toch de gasten aan tafel omver kan blazen.
Nu al verlekkerd? Bekijk hier de brochure.

April 2023

Wachten wordt beloond: ons eigen atelier in Stekene is een feit!
We hebben het Handmade In Belgium (HIB) label behaald, iets waar we enorm trots op zijn. Het hib-label zet makers van de ambachtelijke Belgische producten in de kijker en via deze weg kunnen wij ons met Baksel onderscheiden van de industriële massaproductie.

Hiernaast werd team Baksel groter en was het geen moeder/dochter bedrijf meer.
Nu zijn we helemaal klaar om te groeien en kunnen we niet wachten om te zien wat de toekomst brengt.

September 2024

We behalen ons Foodcheck-certificaat. Bloed, zweet en tranen, but we did it!

Met onze smiley van het gecertificeerd autocontrole systeem zijn we 3 jaar volledig FAVV vrij.

En als kers op de taart start er een new era voor Baksel, we hebben ons keuringscertificaat in de pocket voor de industriële bakkerij en kunnen vanaf nu onze overheerlijke focaccia’s ook aan groothandels leveren.